De Texel Halve Marathon is natuurlijk het evement waar de atleten en hun prestatie centraal staan. Echter lopen doe je niet alleen en het is veel leuker als bekenden je langs het parcours ondersteunen en na de finsh opvangen.

 

Toeschouwers & Texel Halve Marathon 

 1. Uitkijkpunten
  Het parcours van de halve marathon biedt toeschouwers dit jaar 5 plaatsen waar u naar uw favoriet(en) kunt 'uitkijken'. Niet alleen ziet u hier uw favorieten passeren maar daarnaast is het leuk om er te zijn geweest. U zult vast niet de enige zijn!
   
 2. Fietsroute
  Texel is prima te doen op de fiets! Als supporter bent u waarschijnlijk het beste af om per fiets van uw favoriet en het eiland te genieten. Speciaal voor de meegereisde supporters is er een fietsroute uitgestippeld welke langs alle uitkijkpunten voert. En fietsen is gezond!
   
 3. Radio Texel
  Radio Texel, de lokale omroep van Texel, doet op de dag van het evenemen live verslag van de Texel Halve Marathon. Bij de start, de finish en langs het parcours staan verslaggevers die vertellen wat er gebeurt en met deelnemers spreken, zodat luisteraars thuis het evenement rechtsstreeks kunnen volgen.

  Het verslag is te beluisteren via de lokale frequenties van Radio Texel, maar ook via www.radiotexel.nl waardoor de halve marathon op het vasteland eveneens live te volgen is. De uitzending begint om 13.00 uur.
  Kijk voor meer informatie op www.radiotexel.nl 

   
 4. Programma Den Burg Centrum
  Op de wedstrijddag zal het centrum van Den Burg bruisen van de activitiet. De echte toeschouwer zal natuurlijk zijn of haar held(in) na de finish willen omarmen en feliciteren. Onder het genot van een hapje en drankje kan er genietend van de muziek na worden gepraat en ervaringen worden uitgewisseld.