Texel Halve Marathon 2017 trekt internationaal deelnemersveld
Wouter Ploeger onderweg naar de finsigDe elfde editie van de Texel Halve Marathon is uitgegroeid tot een internationaal hardloopevenement met bijna 2500 deelnemers. Atleten Duitsland en België, maar ook uit Japan, Canada, Australië en Turkije wisten het eiland te vinden. De aanvankelijke mistige omstandigheden hinderden de deelnemers niet en velen konden in een zonovergoten Den Burg op aansprekende finishtijden rekenen.

Bekende namen op het podium van 10 km
Zowel op de 10 km als de halve marathon bepaalden bekende “Texelgangers” de wedstrijd. Wouter Ploeger liep met een aansprekende tijd van 30:44 onbedreigd naar de winst op de 10 km. Op ruime afstand completeerden Heldenaren Gianluca Assorgia en Filmon Tesfu het podium bij de mannen. Beste Texelaar op de 10 km werd Jordy Vinke. Vinke startte na een imposante carrière als wielrenner pas na zijn 40e met de loopsport en toonde met een eindtijd van 34:58 aan dat hij tot de regionale atletiektop is gaan behoren.

Jessica Oosterloo won evenals in 2016 de 10 km bij de dames. Zij werd op ruime afstand gevolgd door respectievelijk Eline Glas en Sandra Homan

Spannende strijd en mooie finishtijden bij de dames
Op de halve marathon zegevierde Michiel de Ruiter. Met een eindtijd van 1:12:04 verbeterde hij zich met twee minuten ten opzichte van 2016. De blije winnaar kijkt reeds uit naar de editie van 2018. In de sterk lopende Drentse Alwin Heijting had de Ruiter een geduchte tegenstander. Heijting finishte kort achter de Ruiter in 1:12:41. Christian de Lie uit Castricum volgde als nummer 3 op meer dan 3 minuten van de winnaar.
Bij de dames was Immy Auck Kersbergen veruit het snelst op de 21.095 km. Met een snelle 1:24:04 werd de winnende tijd van editie 2016 met bijna 4 minuten verpulverd. Met Hinke Schokker op de tweede plaats en Nathalie Klassen bleven beiden met hun eindtijden onder de anderhalf uur.