Je bereikt Den Helder vanaf Alkmaar over de N9 of via de A7, afslag Den Oever/Den Helder. Blijf in Den Helder de borden Texel en Willemsoord volgen.

Je kunt gebruikmaken van de parkeerplaats op het terrein Willemsoord. Zie geel gearceerde gebied op plattegrond hiernaast. Daarvoor volg je in Den Helder het bord Rijkswerf/Willemsoord. Sla rechtsaf (over de klapbrug) en ga meteen hierna linksaf.  De parkeerplaats is geopend vanaf 10.00 uur en wordt tot 18.30 uur bewaakt. 

Let op! Rij dus niet naar de veerhaven
Het aantal parkeerplaatsen is daar ontoereikend.

Informatiecentrum

In Gebouw 51 op Willemsoord, ingang via bioscoop Utopolis, kun je gebruikmaken van het toilet. Koffie, thee en andere versnaperingen zijn verkrijgbaar bij Ballorig, naast Gebouw 51. Het informatiecentrum van de Texel Halve Marathon is ook gevestigd in dit gebouw: deze is geopend vanaf 9.30 uur tot 11.30 uur. Vanaf de parkeerplaats is het 500 meter lopen naar de veerhaven van TESO.

 

Gezamenlijk naar de TESO boot

Alle deelnemers lopen gezamenlijk om 11.30 uur vanaf de parkeerplaats op Willemsoord naar de autokassa’s bij de boot. Op vertoon van het startnummer mogen zij de kassa passeren.

Startnummer = passeren kassa = toegang tot startboot

Loop dus niet via de kassa voor voetgangers!

Op het opstelterrein van TESO zijn extra toiletvoorzieningen aanwezig.

Inname kleding

Deelnemers kunnen op het opstelterrein hun kleding afgeven. Je ontvangt een label als onderdeel van je startnummer, die aan de kledingtas (verstrekt door de organisatie) moet worden vastgemaakt. De kleding wordt vervoerd naar de finish in Den Burg.

De start is vanaf het bovenste autodek van de veerboot (in het geval u het mocht missen!).

Startboot alleen voor deelnemers.
Eilandstarters, 6 van Den Hoorn deelnemers en supporters uiterlijk de boot van 11:30 uur maar beter is om boot 11:00 te nemen!!

Supporters en toeschouwers die de start en het evenement mee willen maken dienen uiterlijk de boot van 11:30 uur vanuit Den Helder naar Texel te nemen. Ze zullen geen toegang hebben tot de startboot.

Fietsen huren tijdens Texel Halve MarathonSupporters met reservering voor een huurfiets

Nabij de start op de veerhaven (noordzijde) op Texel kunt u vanaf 11:30 uur de fietsen afhalen die zijn gereserveerd via:
Texel Halve Marathon fiets huren