Veel gestelde vragen

De Start

  • Hoe laat is de start?

Alle onderdelen starten gelijtijdig omstreeks 12:25 uur. De werkelijke starttijd is afhankelijk van de startboot en het einde van de ontscheppingsprocedure. 

  • Hoe wordt er gestart?

De starter zal het startschot lossen dat direct wordt overgenomen door de kapitein die de scheepshoorn van de startboot zal gebruiken om op het eiland aan te kondigen dat de lopers er aankomen.

De 6 van Den Hoorn zal ook starten op het geluid van de scheepshoorn van de TESO veerboot.

Naar de start

  • Ik kom met de trein naar Den Helder op de zondagochtend en mag starten vanaf de boot. Waar moet ik rekening mee houden?

Het station is ongeveer 15 minuten lopen van Willemsoord en vanaf Willemsoord is het nogmaals 10 minuten lopen naar de autokaartverkoop bij het opstelterein van de (start)boot. Het neemt toch al gauw 25-30 minuten van station Den Helder naar de boot. 

Alternatief is om de buslijn 33 te nemen. Hou wel rekening met het feit dat je uiterlijk de bus van 11:10 uur neemt naar boot die vertrekt om 11:30 uur. Het is van belang om deze bus te nemen omdat u vanaf de uitstaphalte nog minimaal 5-10 minuten nodig heeft om het opstelterein via de autokaartvekoop te bereiken. Ik kom met de trein naar Den Helder op de zondagochtend en mag starten vanaf de boot. Waar moet ik rekening mee houden?

  • Ik kom met de trein naar Den Helder op de zondagochtend en heb een eilandstart of neem deel aan de 6 van Den Hoorn. Welke boot naar Texel moet ik nemen?

Het eenvoudigste is om de buslijn 33 te nemen vanaf het station Den Helder naar de veerhaven. U dient uiterlijk de bus van 11:10 uur te nemen voor de boot van 11:30 uur.
U kunt ook lopen vanaf het station Den Helder naar de boot. Houdt rekening met 25-30 minuten lopen! Dus een trein eerder naar Den Helder is geen overbodige luxe.

Op Texel
- Eilandstart: op Texel aangekomen kunt u vanaf de boot lopende naar de eilandstart die zich op het haventerein bevindt. 
- De 6 van Den Hoorn: bij de boot zal om 12:00 uur de laatste bus naar Den Hoorn vertrekken om deelnemers af te leveren voor de satrt in Den Hoorn. De bus zal klaar staan de noordzijde van de boot bij de overige bussen.

  • Ben al op Texel. Hoe kom  ik op de veerhaven?

De organsiatie heeft bussen beschikbaar gesteld om deelnemers vanaf het busstation De Elemert in Den Burg (bij de vijver) naar de veerhaven en Den Hoorn te brengen. Kom op tijd van het busstation om er zeker van te zijn dat u op tijd op de veerhaven bent om de startboot niet te missen danwel om op tijd te zijn voor de eilandstart .