Wedstrijdreglement

Artikel 1:
De Texel Halve Marathon wordt gehouden onder auspiciën van de AV Texel, lid van de KNAU. Het wedstrijdreglement van de KNAU is van toepassing op het evenement.

Artikel 2:
De Texel Halve Marathon wordt georganiseerd door de Stichting Texel Atletiek 

Artikel 3:
De deelnemers zijn verplicht om alle aanwijzingen van organisatie en politie op te volgen.

Artikel 4:
De deelnemers zijn verplicht om minimaal vijf minuten voor de start in het startvak op het bovendek van de TESO aanwezig te zijn. Voor enkele toplopers (m/v) is aan de voorzijde van het startvak een ruimte ingericht.

Artikel 5:
De start van de wedstrijdloop en prestatieloop vindt plaats na afmeren van de veerboot TESO in de haven van ’t Horntje. Er zijn drie overall prijzen bij de mannen en vrouwen op de Halve Marathon en de 10 km. Daarnaast zijn er prijzen in diverse categorieën. Tevens zijn er premies beschikbaar voor het vestigen van een parcoursrecord op beide afstanden.

Artikel 6:
De tijdregistratie geschiedt door middel van de zg. Champion Chip. De uitslag van de wedstrijd wordt bepaald op aankomst en op brutotijden. De nettotijden zullen achteraf in de uitslagenlijst zichtbaar worden gemaakt.

Artikel 7:
De organisatie wijst elke verantwoording van de hand in geval van ziekten of ongevallen overkomen aan deelnemers of aan in de begeleidings- en reclamekaravaan meerijdende personen en voertuigen. Ook geldt dit voor vermissing van goederen van deelnemers en begeleiders.

Artikel 8:
De deelnemers dienen zich aan het door de organisatie aangegeven parcours te houden. Zij moeten als deelnemer herkenbaar zijn.

Artikel 9:
Het volgen van de wedstrijd en trimloop in auto's, op motoren  is uitsluitend mogelijk wanneer men in het bezit is van een ontheffingsvignet van de organisatie. Fietsers kunnen in beperkte mate de lopers volgen. Het is niet toegestaan om deelnemers te begeleiden en/of uit de wind te houden.

Artikel 10:
Het is verplicht het startnummer ongevouwen op de borst te dragen. Wedstrijdlopers mogen hun startnummer niet overdragen aan een andere deelnemer. Bij niet opvolgen kan tot diskwalificatie worden overgegaan.

Artikel 11:
Elke deelnemer die in de uitslagen opgenomen wil worden dient te lopen met een door de organisatie op huurbasis ter beschikking gestelde chip. Deze dient (op aangegeven wijze) tussen de schoenveters bevestigd te worden De chip dient na afloop weer ingeleverd te worden. Deelnemers in het bezit van een eigen chip zijn gerechtigd, mits vooringeschreven, met die chip te lopen.