Schröer combineert vijfde zege met een nieuw parcoursrecord,
Kassenberg komt 8 seconden te kort

Een parcoursrecord lopen op bestelling!

Ronald Schröer van het team Distance Runners (TDR) slaagde  er ook dit jaar in om het parcoursrecord van de Texel Halve Marathon weer een stukje  scherper te zetten. Zondag 30 september 2012 bleven de klokken stilstaan 1.09.12; een verbetering van het oude record van 2011 met 32 seconden. 

Alleen op de eerste vier kilometer tot in Den Hoorn kon Schröer nog enigszins profiteren van de snelle tien kilometerlopers. Daarna vervolgde hij alleen zijn weg door de Dennen en over het strand. Op respectabele afstand werd hij gevolgd door Pip Tesselaar (eindtijd 1.12 59) en Harald van Doorn (1.15.18). Voor Schröer was dit geen bezwaar. Zijn focus ligt op een goede eindtijd in de Marathon van Amsterdam op 21 oktoberaanstaande. Deze week verblijft de 28 jarige atleet nog een week in hotel De Pelikaan op Texel. Hij kan dankzij bemiddeling van de organisatie van de Texel Halve Marathon op zijn geliefde trainingseiland in alle rust nog flink wat kilometers trainen.

Kassenberg komt 8 seconden tekort voor parcoursrecord

Een week voor de Texel Halve Marathon wist de organisatie van de Texel Halve Marathon Yvonne Kassenberg  te strikken om op Texel mee te doen op de 21 km. Samen met haar trainer Jelle Luinstra van AV Lionitas (Leeuwarden) togen zij met een bijzonder gevoel over Texel huiswaarts. Kassenberg liep een goede en bekeken race. Ze naderde het parcoursrecord van Selma Borst van 2007 op acht seconden (1.20.03).

De andere favoriet voor de eindzege: Inge de Jong (TDR) lag 17 kilometer op kop en liet een versnelling van Kassenberg onbeantwoord. De opdracht van de trainer liet dit niet toe. Haar tijd op de finish was 1.20.55. Mireille Baart van Pallas ’67 uit  Wageningen werd evenals in 2011 derde in een mooie eindtijd van 1.26.37. Zowel De Jong als Kassenberg gebruikten de Texel Halve Marathon als een laatste voorbereiding op de marathons van Amsterdam en Eindhoven.

Snelste Texelaar op de halve marathon was wederom Robert Bakker (1.20.09).

Windvoordeel erg gunstig voor tien kilometerlopers

De Texelse weersomstandigheden, pittege bries en lekker zonnetje,  tijdens de 6e Texel Halve Marathon waren zeker in het voordeel van de deelnemers. Na de Molkweg liepen de deelnemers met de wind in de rug richting Den Burg. Zelfs op de Hemmerkooi ,waar menige atleet altijd worstelt met zich zelf , was er sprake van echt windvoordeel! Michiel de Ruiter en zijn vriendin Margriet Berkhout (Hera Heerhugowaard) kwamen beide als eindwinnaar over de streep op de Groeneplaats in Den Burg.

De Ruiter liep solo een zeer vlakke 10 km en scoorde een fraaie eindtijd van 31.09. Hij bleef daarmee wel ver verwijderd van het parcoursrecord van Mario Kröckert van 2009 (30.26).

Berkhout zat dichtbij een nieuw persoonlijk record.  Haar eindtijd was 36.27 waarmee zij de nummer twee Charissa Czech van Noordkop meer dan twee minuten achter zich liet (38.46). Snelste Texelse was Jasmijn van de Burg uit de Koog. Zij noteerde een fraaie eindtijd van 40.12 en werd daarmee verrassend derde.

De Runningteams van Noordkop en Hera gaven elkaar stevig partij op de 10 km bij de mannen. Achter een superieure Michiel de Ruiter leverden  de Noordkoprunners  Yunis Abu Stitan en Jaap Witte een felle strijd met de nummer twee Ferry van der Heide (Hera). Alle drie finishten zij in de 32 minuten hetgeen zowel voor Stitan als Witte een persoonlijk record betekende.  Het jonge talent Rob ter Burg (Noordkop) debuteerde op de 10 km en liep meteen  naar een fraaie eindtijd van  33.48 min.