Jessica Oosterloo loopt nieuw parcoursrecord op de 10 km

De organisatie van de Texel Halve Marathon werd afgelopen zondag blij verrast met een nieuw parcoursrecord op de 10 km. Jessica Oosterloo (Appelscha) dook 22 seconden onder het oude record van Saskia van Vugt uit 2008. Zij noteerde een eindtijd van 35.18 min. De 24 jarige atlete van AV Invictus startte brutaal mee in de kopgroep van de mannen van de Halve Marathon. Tot de passage in Den Hoorn profiteerde zij van het harde tempo van de mannen en wist zij hierna de laatste 5,5 km goed door trekken. Oosterloo, die deel uit maakt van Runningteam van Jan Venhuizen (2e op de Halve Marathon), finishte uiteindelijk ruim voor Suzan Nieman (Nova) 37.14 en Margriet Berkhout (Hylas) 37.51. In de leeftijdsklasse V45 ging de zege naar Lucienne Groenendijk (Sportlust) 40.17 min. Goodold Nel Bruining (Den Hoorn) was de snelste dame in de klasse V65: 57.11 min.

Henk Bakker verslaat tweevoudig winnaar Michiel de Ruiter

Bij de mannen nam het drietal Henk Bakker (Loopgroep Groningen), Michiel de Ruiter (Hylas) en Rob ter Burg (Groningen Atletiek) resoluut de kop. Tot aan Den Hoorn bleef het drietal redelijk bij elkaar, maar na de passage langs het witte kerkje sloeg Bakker zijn slag en wist alleen Rob ter Burg nog even te volgen. Op de Hemmerkooi en de Westerweg passeerde Bakker nog een flink aantal 6 km lopers en finishte hij uiteindelijk in 33.07 min. Michiel de Ruiter, tweevoudig winnaar van de 10 km kwam er dit jaar niet aan te pas. Hij kampte nog met de naweeën van een ernstige blessure. Hij eindigde na ter Burg als derde op bijna 1 minuut van Bakker.

Goede tijden vielen ook te noteren voor de nr. 4 en 5:  Luca Assorgia uit Den Helder:  (35.05 min.) en Cor Bijpost (Den Burg) 35.37 min. De Noordkopatleten Ronald Lienos (M35) 38.05; Frits van Twuyver (M45): 38.51 en Mats Smit (M55): 41.22 eindigden als eerste in hun categorie.

Jonge Silva snelt naar zege in 6 van Den Hoorn

Riwan Silva, de zoon van German Silva (tweevoudig winnaar New York Marathon) en Miranda Luiken (voorheen Texel) was veruit de snelste atleet op de 6,4 km vanuit Den Hoorn. Hij noteerde een eindtijd van 21.43 min. Snelste dame was junior Noa Zoon (Noordkop Den Helder) 26.39. Marijke de Weij (De Waal) was de snelste vrouw in 31.14 min. Bij de mannen zegevierde Aiwen Lobles (Den Helder) voor het tweede achtereenvolgende jaar 24.36 min.

De 8e Texel Halve Marathon werd afgelopen zondag gewonnen door Pip Tesselaar en bij de dames door Immy Auck Kersbergen. In totaal passeerden 1690 deelnemers de finish in Den Burg.