Skip to main content

Uniek loopevenement met nautisch karakter

07 september 2024

Nieuwsbrief Texel Halve Marathon

Over vier weken is het eindelijk zo ver. Op 29 september staan 2500 atleten klaar om van start te gaan voor de Texel Halve Marathon. Op het onderdeel “achtste marathon” na is het evenement reeds lang volgeboekt. Voor de achtste marathon kan er op 28 september nog worden ingeschreven bij het wedstrijdsecretariaat in het Schoutenhuis tussen 14u en 16u. (vol=vol). We kijken uit naar een hardloopdag met deelnemers op de halve, de kwart, de achtste marathon en de Kidsrun! Om goed geïnformeerd te worden, vind je in deze nieuwsbrief de laatste wetenswaardigheden.

Naar de start

  1. Je komt naar Den Helder en start vanaf de boot:
    Indien je met de auto komt, kun je parkeerruimte vinden op Willemsoord. Als de parkeerruimte vol is moet er buiten het terrein parkeerruimte gezocht worden: www.denhelder.online

    Je hebt recht op een gratis overtocht naar Texel op de startboot als het startnummer groen is.

    In het clubgebouw van de Marine Tennis Club (Hoofdgracht 1/achter het Marinemuseum) kun je terecht voor koffie e.d.. Het wedstrijdsecretariaat is daar ook aanwezig (10:30-11:30)

    Tegenover het Marinemuseum kun je het TESO-terrein betreden. Daar geef je de bagage af in de bagagekarren. Via het aangegeven autoloket betreedt je de veerboot.

  2. Je vertrekt vanaf Texel en start vanaf boot of eiland:
    Kom je met de auto, dan ben je verplicht om te parkeren in “De Kuil”(opstelveld TESO bij grote drukte). Op aanwijzing van onze medewerkers kun je parkeren. Het is dus niet toegestaan om te parkeren aan de NIOZ-zijde of de parkeerplaats bij het TESO-gebouw.

    Op het TESO-terrein zijn eenvoudige sanitaire voorzieningen en kleding kan worden afgegeven in de kledingkarren van de organisatie. 

    Je hebt alleen met een groen startnummer(bootstart) toegang tot de boot van 11:30. Dit is tevens de startboot. Zorg dat je ruim op tijd bent, want de boot wacht niet. Vanaf het bovenste autodek zal er worden gestart nadat de overkantse lopers zijn opgestapt in Den Helder (boot 12:00)

    Je start vanaf het eiland vanaf de oprijstrook naar het bovenste autodek van de veerboot. Met een rood startnummer(eilandstart) neem je plaats in het eiland-startvak. (Indien er gewijzigd is van bootstart naar eilandstart heeft een groen startnummer ook toegang tot het eilandstartvak). Om 12:25 wordt het startschot gegeven. Neem daarom tijdig plaats in het startvak.

  3. U start in Den Hoorn:
    Met een blauw nummer start je in Den Hoorn op de Stolpweg.

    De starttijd is gelijk aan het startschot moment in de TESO-veerhaven.

    Kleding kan ter plaatse worden afgegeven.

  4. Pendelbussen van Den Burg naar veerhaven ’t Horntje en Den Hoorn.
    Vanaf 10:00 rijden er vanaf “De Elemert”-Den Burg bussen naar de veerhaven. Let er op dat je tijdig de bus neemt! Voor de bootstart is het nodig om uiterlijk 11:00 in de bus te stappen. Loop niet het risico dat de laatste bus “vol” is en neem een eerdere bus!

    Alleen de bus vanuit Den Burg met vertrektijd 10:30 en 11:00 rijdt door naar Den Hoorn.

Tijdslimiet

Voor alle afstanden geldt een tijdslimiet van 2 uur en 30 minuten.

De finish gaat dicht in Den Burg om 15.00 uur. Voor de halve marathonlopers hebben wij onderweg nog een aantal kritische punten, waarbij de wedstrijdleider kan aangeven of je het haalt of niet.

Laatste mogelijkheid voor wijzigingen tot en met 25 september en op zaterdag voor de Texel Halve Marathon

Het is niet mogelijk en toegestaan om na 25 september wijzigingen door te voeren. Wijzigingen na 25 september worden niet verwerkt en leiden tot diskwalificatie.  Op 28 september is de organisatie van 14:00 – 16:00 aanwezig in “het Schoutenhuis” achter hotel De Lindeboom. Er kunnen alleen dan nog wijzigingen worden verwerkt. Je hebt bijvoorbeeld een startnummer overgenomen en wilt met eigen naam op het nummer zichtbaar zijn. Indien je een nieuw startnummer wenst dat gekoppeld is aan jouw gegevens, kost dat €20. Een nieuw nummer wordt alleen verstrekt na doorhaling van het oorspronkelijke nummer.

Alle andere handelingen worden tegen €5 administratiekosten verwerkt. Betaling gaat uitsluitend via pin. 

Startnummers

Op het moment dat je deze nieuwsbrief ontvangt, is het startnummer bezorgd.

Soms komt het voor dat de bezorging lang op zich laat wachten. Is op 20 september het startnummer nog niet in jouw bezit? Geef dit dan door : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. (NB. Er wordt geen vervangend startnummer verstrekt als de gegevens onjuist zijn doorgegeven door de deelnemer)
Groene nummers geven de bootstart aan, rode nummers de eilandstart en blauwe nummers de start in Den Hoorn.

Startnummers 1 tm 1999 zijn gekoppeld aan het onderdeel halve marathon, 2001 tm 2999 aan de kwart marathon en 3001 tm 3200 aan de achtste marathon van Den Hoorn.

Startnummer overgedragen, startlocatie en/of onderdeel gewijzigd

Het komt voor dat er gewijzigd is van onderdeel, waardoor het startnummer niet meer “klopt”. Als je dit voor 25 september (of op 28 september) hebt doorgegeven, is dat geen probleem. Je kunt gewoon met dit nummer van start. Is de naam of geslacht op het startnummer na 1 augustus gewijzigd? Je kunt van start met de naam en overige gegevens van de oorspronkelijke deelnemer op het startnummer. De gegevens zijn namelijk aangepast in het deelnemersbestand.

Zijn wijzigingen niet doorgegeven, dan leidt dit tot diskwalificatie (ook als je een onderdeel wint!)

De startnummers moeten ongevouwen en aan de voorzijde van het shirt duidelijk zichtbaar worden bevestigd.

Het startnummer is gekoppeld aan jouw persoonlijke gegevens, waaronder categorie en onderdeel. Indien je op het parcours beslist om een andere afstand af te leggen dan waarvoor je bent geregistreerd, word je niet vanzelfsprekend in de uitslag opgenomen.

De startnummers zijn opgestuurd naar de deelnemers zoals die op 15 augustus geregistreerd waren.
Indien je een startnummer hebt doorverkocht, dan ontvang jij het nummer. De nieuwe deelnemer ontvangt via jou het oorspronkelijke nummer.

Op zondag worden er geen nieuwe startnummers meer uitgeschreven. Wijzigingen zijn dan ook niet mogelijk.

Fietsen huren

Het is natuurlijk erg leuk om deelnemers onderweg te volgen. Het is niet mogelijk om dit met een auto te doen. Fietsen gaat veel beter. Je kunt fietsen huren bij onze partner Fietsverhuur Veerhaven Texel: www.fietsverhuurtexel.nl

Het lopersshirt

Op het startnummer is een coupon aanwezig dat recht geeft op een type shirt en maat: 

  • S - Heren maat S
  • M - Heren maat M
  • L - Heren maat L
  • X - Heren maat XL
  • E - Heren maat XXL
  • 9 - Dames maat XS
  • 1 - Dames maat S
  • 2 - Dames maat M
  • 3 - Dames maat L
  • 4 - Dames maat XL

De shirts kunnen op zaterdag tussen 14 en 16 uur bij de kraam op de Groeneplaats te Den Burg worden opgehaald. Shirts worden alleen overhandigd op basis van de code op het startnummer.

Er is een beperkte mogelijkheid om shirt en/of maat te ruilen. Indien voorradig kan dit op 29 september na 15 uur bij de stand van de organisatie op de Groeneplaats.

Kleding

Het startnummer bevat een kledinglabel. Dit bevestig je aan je tas. De tassen worden door de organisatie vervoerd naar Den Burg. Na de finish kunnen de tassen op de Groeneplaats worden opgehaald op vertoon van het startnummer en bij de letter van de kar waar de tas is ingeleverd.

Kleedruimte

Na de finish kan er gebruikgemaakt worden van de TXL-sporthal. Hier is kleedruimte en zijn douches beschikbaar. De sporthal is geopend van 13 tot 17 uur.

Verzorging en massage

Onderweg zijn er verzorgingsposten met water, sportdrank en fruit. Deponeer a.u.b. afval in de daarvoor bestemde bakken. Na de finish kun je gebruik maken van een massage. 

Op de Groeneplaats

Op zaterdag en zondag kun je  op de Groeneplaats te Den Burg terecht voor consumpties. De plaatselijke horeca ontvangt je graag voor een lokaal hapje en een drankje:

𝗥𝘂𝗻𝗻𝗲𝗿𝘀𝗵𝗮p:
Zin in een verzorgde maaltijd na de finish? Reserveer bij Hotel De Lindeboom (tot 27 september 18:00 uur) 

Op 𝘇𝗼𝗻𝗱𝗮𝗴 29 september kun je tussen 15.00 en 17.00 uur aanschuiven voor deze traditionele runnershap. 

Voor €23,50 kun je kiezen uit:

  • Kogelbiefstuk met pepersaus
  • Schelvis met witte wijnsaus
  • Groentequiche met Texelse kaas (vegetarisch)

De runnershappen worden geserveerd met frites en salade
Bel of mail om te reserveren: (0222) 312 041 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Vervoer na de finish naar de veerhaven

Vanaf het busstation op “de Elemert” vertrekken voortdurend bussen naar de veerhaven. Vervoer is gratis voor deelnemers en wordt tot 17:30 verzorgd. 

Verblijf op Texel

Het is mogelijk om een verblijf te boeken in en om het weekend van de Texel Halve Marathon. Op de volgende site kunt u informatie verkrijgen: www.texel.net

Overige vragen

Voor alle overige informatie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

© 2023 halvemarathontexel.nl | website door webjongens.nl